Koľko ľudí, toľko chutí a tu je receptík na "moje" francúzske zemiačky:-)
Prísady na preklad:
zemiaky
2 cibule
4 vajcia
1 menej mastná domáca klobása
Prísady na zálievku:
2 dcl smotany na varenie
2 vajcia
lyžička soli/korenia alebo podravky
Na vrch pred dopečením:
cca 100g strúhaného údeného syra
Príprava:
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska, cca 0,5 cm hrubé, rovnako tak aj klobásu. Cibule očistíme, rozrežeme na štvrťky a narežeme tenké plátky. Vajcia uvaríme na tvrdo a následne narežeme na koliečka. Do vymasteného pekáča ukladáme vrstvy zemiakov, cibule, vajec a klobásy až kým sa neminú. Pokiaľ je to možné, vrch zakončíme vrstvou zemiakou.
V smotane na varenie rozmiešame vajcia spolu s korením a touto zmesou zalejeme obsah pekáča. Vrch pekáča zakryjeme alobalom a tak ho vložíme do predhriatej rúry. Pečieme cca 0,5 hodinu, kým zemiačky nezmäknú. Potom pekáč vyberieme z rúry, zložíme z neho alobal, na vrch zemiačkov nasypeme strúhaný syr a vrátime do rúry na ďalších cca 10 minút, aby sme zemiačky zapiekli a syr roztopili na povrchu.
Vonia a chutí výborne :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára