A čo dnes na raňajky? Ehmm.. Benediktínske vajce a čerstvý domáci džús trocha inak..
Ingrediencie k benediktínskemu vajcu:
4 vajcia
1 reďkovka
1 zelená paprika
4 plátky šunky
4 plátky syra
1 strúčik cesnaku
2 kaiserky
kúsok masla
na uvarenie hrniec s vodou a octom
Panvice do polovice naplníme vodou. Necháme zovrieť a pridáme ocot. Oheň zmiernime, aby voda vrela iba slabo, a potom do vody opatrne rozbijeme vajcia. Varíme 3 - 4 minúty. Pred koncom varenia žĺtky polievame horúcou vodou.
Zároveň rozpolíme kaiserky a opečieme ich v hriankovači. Opečené hrianky potrieme cesnakom, jemne natrieme maslom, položíme na ne plátok syra a plátok šunky. Reďkovku a papriku narežeme na kolieska a kolieska rozložíme na kaiserky.
Hotové vajcia vyberieme z vody, necháme odkvapkať, pozdĺžne rozrežeme a poukladáme na kaiserky. Podľa chuti osolíme. V sezóne vhodné pridať bylinky - pažítku, petržlenovú vňať, žeruchu. Jednoducho, komu ako chutí :-)
Ingrediencie k džúsu:
2 pomaranče
2 mandarinky
0,5 limetky
1-2 cm čerstvého zázvoru
Zapneme pomocníka a všetko spolu pekne odšťavíme, u mňa to bol môj obľúbený odstredivý odšťavovač. Všetky ingrediencie zmiešame a s chuťou popíjame :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára