piatok 14. februára 2014

Plátok bravčového mäsa zapečený so zemiakmi v alobale

Chutné jedlo s minimom námahy pri jeho príprave.



Potrebujeme:

2 plátky bravčového karé (alebo inej časti podľa chuti)
2 zemiaky
2 - 4 plátky slaniny (podľa potreby)
2 plátky šunky
2 plátky syra
soľ
sladká mletá paprika
mleté čierne korenie
alobal

Postup:

     Každý plát balíme jednotlivo. Na alobal kladieme plátky slaniny, na ne plátky zemiakov, osolíme, pridáme naklepané, osolené a okorenené mäso, položíme na neho plátok šunky a navrch plátok syra. Alobal uzatvoríme. Pokúsime sa tak, aby sa vrch príliš nedotýkal obsahu, menej sa tak na neho nalepí syr a lepšie bude cirkulovať vzduch. Balíčky položíme vedľa seba na hlbší plech a pečieme pri 200°C približne 30 - 45 minút.

Dobrú chuť :-)


Žiadne komentáre: