pondelok 1. augusta 2011

Slaná pochúťka - bryndzové pagáčiky (bezlepkové)

Čo budeme potrebovať?

0,5 kg bezlepkovej múky (silnej)
250 g bryndze
Hera
štipka soli
1 vajce
kúsok sódy bikarbóny


Postup prípravy:

1. Zo všetkých ingrediencií (múky, bryndze, tuku, soli, vajca a sódy/alebo prášku napečenie) vymiesime hladké cesto. Pripravené cesto prikryjeme a necháme chvíľu postáť (stačí polhodinku). Potom cesto prevaľkáme, preložíme a opäť necháme postáť (ďalšiu polhodinku).

2. Takto odležané cesto rozvaľkáme na cca 1cm hrubé a vykrajujeme kolieska. Tie poukladáme na plech a potrieme žĺtkom. Pečieme v predhriatej rúre (cca160`C) približne 3-4 minútky. Pozor, nečakajte na jemnú zlatohnedú farbu, pretože tieto kolieska ostanú relatívne belšie. Ja som prvýkrát čakala na známu zlatohnedú farbu a získala som len hnedu, ktorá však už bola cítiť jemným spálením..

Keďže pečieme bezlepkové pečivo, oplatí sa počkať a nezbierať ho z plechu za horúca :-)

Žiadne komentáre: