sobota 28. mája 2011

Perfektné stredoslovenské halušky

Nie vždy sa nám podarí nájsť recept, výsledok ktorého si budú všetci členovia domácnosti vychvaľovať. Takže tu máte jeden skutočne overený s vynikajúcim výsledkom :-)

Najprv spravíme drobný nákup:
  • 250g bryndze
  • 400g muky
  • cca 2dcl vody
  • štipka soli
  • kúsok slaninky na opečenie
  • trocha pažítky na ozdobenie
  • máličko oleja

A potom hor'sa do práce:
  1. z múky, vody a soli vymiesime mierne leptavé cesto
  2. vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu a potom do neho natrháme cesto na drobné kúsky
  3. vo vriacej vode varíme natrhané cesto približne 10-15 minút, ako vidíte, ja som troooška neodhadla veľkosť hrnca O:-)
  4. po uvarení cesto scedíme a necháme odkvapkať a preložíme do čistej misy
  5. aby sa cesto nezlepilo úplne dokopy, môžeme ho premiešať s kúskom oleja
  6. k cestu pridáme bryndzu a dobre ho premiešame aby sa všade dostala
  7. teraz je hlavná časť halušiek hotová :)
  8. už počas varenia môžeme narezať slaninu na drobné kocočky
  9. a potom ju do zlatista opečieme, respektíve, podľa chuti môžete aj viac ;)
  10. predposledným krokom je narezanie pažítky na drobno
  11. napokon už len servírovanie - halušky posypané slaninkou a pažítkou
U nás doma mal receptík velikánsky úspech. Verím, že aj Vy budete spokojní :-)

Žiadne komentáre: