Najprv spravíme drobný nákup:
- 250g bryndze
- 400g muky
- cca 2dcl vody
- štipka soli
- kúsok slaninky na opečenie
- trocha pažítky na ozdobenie
- máličko oleja
A potom hor'sa do práce:
- z múky, vody a soli vymiesime mierne leptavé cesto
- vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu a potom do neho natrháme cesto na drobné kúsky
- vo vriacej vode varíme natrhané cesto približne 10-15 minút, ako vidíte, ja som troooška neodhadla veľkosť hrnca O:-)
- po uvarení cesto scedíme a necháme odkvapkať a preložíme do čistej misy
- aby sa cesto nezlepilo úplne dokopy, môžeme ho premiešať s kúskom oleja
- k cestu pridáme bryndzu a dobre ho premiešame aby sa všade dostala
- teraz je hlavná časť halušiek hotová :)
- už počas varenia môžeme narezať slaninu na drobné kocočky
- a potom ju do zlatista opečieme, respektíve, podľa chuti môžete aj viac ;)
- predposledným krokom je narezanie pažítky na drobno
- napokon už len servírovanie - halušky posypané slaninkou a pažítkou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára