pondelok 17. augusta 2015

Domáci perník rýchlo a ľahko

Prísady:

     270 g    práškového cukru
     400 g    hladkej múky
         2       vajcia
         3 PL  kaka
         1 KL sódy bikarbóny
         1       balíček prášku na pečenie perníkov
         3 PL slivkového lekváru
         1 dcl slnečnicového oleja
      0,5 l     mlieka


Postup prípravy:

     Zmiešame suché zmesy - múku, sódu, prášok na pečenie, cukor a kakao.

     Zmixujeme tekuté prísady - mlieko, olej, vajcia a lekvár a pridáme k pripravenej suchej zmesy.

     Hotové cesto vylejeme do maslom vytretého, múkou vysypaného plechu a pečieme vo vyhriatej rúre. Pri 180°C pečieme 20-30 minút. V elektrickej rúre s horným/spodným výhrevom pri 220°C postačí 15 minút.    


Podávame:

     Narezané na kocky a posypané troškou práškového cukru alebo môžeme rozrezať na polovicu, potrieť lekvárom a na vrch naliať čokoládovú polevu a tak narezať na kocky.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre: