Vynikajúca a ľahká mňamka, ktorá perfektne nasýti.
(4 porcie)
(4 porcie)
Marináda na mäsko:
citrónová kôra (citrón predom obarený,
šťavu ponecháme na neskôr)
šťavu ponecháme na neskôr)
1 strúčik cesnaku
mletá červená paprika
cca 3 polievkové lyžice olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
Prísady k mäsku:
600 g kuracích pŕs
troška čerstvého tymianu
1 cuketa
2 väčšie mrkvy
šťava z 1/2 citróna (od marinády)
1 cuketa
2 väčšie mrkvy
šťava z 1/2 citróna (od marinády)
Prísady do šalátu:
Postup prípravy mäsa:
Do menšej misky nastrúhame 1 strúčik cesnaku a kôru z citróna, ktorý sme predtým oblanšírovali (obarili vriacou vodou). Pridáme mletú červenú papriku a asi 3 lyžice olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Medzitým si umytú cuketu škrabkou nakrájame na dlhé, tenké pásiky. Rovnako škrabkou nakrájame aj očistenú a umytú mrkvu. Na každý pásik mäsa položíme pásik cukety a mrkvy. Osolíme a okoreníme.
Postup prípravy šalátu:
Kápiu a ľadový šalát nakrájame na kocky, cherry paradajky na štvrtinky a bazalku na väčšie kúsky. Zeleninu preložíme do väčšej misy, pokvapkáme šťavou z 1 citróna a trochou olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame. Necháme chvíľu postáť.
2 ks kápie
2 ks ľadového šalátu
cca 200g cherry paradajok
hrsť čerstvej bazalky
šťava z 1/2 citróna
trocha olivového oleja
trocha olivového oleja
soľ, mleté čierne korenie
Postup prípravy mäsa:
Do menšej misky nastrúhame 1 strúčik cesnaku a kôru z citróna, ktorý sme predtým oblanšírovali (obarili vriacou vodou). Pridáme mletú červenú papriku a asi 3 lyžice olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne a cez fóliu zľahka naklepeme. Mäso potrieme pripravenou marinádou a pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké prúžky. Posypeme trochou čerstvého tymianu a necháme odstáť, aby sa chute prepojili.
Medzitým si umytú cuketu škrabkou nakrájame na dlhé, tenké pásiky. Rovnako škrabkou nakrájame aj očistenú a umytú mrkvu. Na každý pásik mäsa položíme pásik cukety a mrkvy. Osolíme a okoreníme.
Pripravené pásiky mäsa so zeleninou napichujeme na špajle/špáratká do tvaru vlnovky, podľa vkusu. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, na grilovacom stupni cca 5min. z každej strany, respektíve podľa potreby tak, aby boli zo všetkých strán zlatohnedé. Po upečení špíziky pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
Postup prípravy šalátu:
Kápiu a ľadový šalát nakrájame na kocky, cherry paradajky na štvrtinky a bazalku na väčšie kúsky. Zeleninu preložíme do väčšej misy, pokvapkáme šťavou z 1 citróna a trochou olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame. Necháme chvíľu postáť.
Približné výživové hodnoty na 1 porciu:
Bielkoviny: 2,85 g
Sacharidy: 9,49 g
Z toho cukry: 5,07 g
Tuky: 11,68 g
Z toho nasýtené: 1,45 g
Transmastné kyseliny: 0,25 g
Vláknina: 4,66 g
Sodík: 0,04 g
Vápnik: 38,68 g
Energia: 667 kJ / 159,41 kCal
Sacharidy: 9,49 g
Z toho cukry: 5,07 g
Tuky: 11,68 g
Z toho nasýtené: 1,45 g
Transmastné kyseliny: 0,25 g
Vláknina: 4,66 g
Sodík: 0,04 g
Vápnik: 38,68 g
Energia: 667 kJ / 159,41 kCal
Dobrú chuť! :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára